درمان با رادیوفرکوئنسی
رادیوفرکانسی(یا RF ) درمانی است که برای کاهش درد بکار میرود. جریان الکتریکی تولید شده با امواج رادیویی برای گرما دادن به یک ناحیه کوچک از بافت عصب استفاده میشود، و در نتیجه سیگنالهای درد از آن ناحیه خاص را کاهش میدهد.
چه افرادی مناسب برای روش رادیو فرکوئنسی هستند؟
رادیو فرکوئنسی درمانی است که اغلب به بیماران مبتلا به درد کمر یا گردن ناشی مشکلات مفاصل مانند آرتروز زانو و یا آسیبدیدگی زانو توصیه میشود. در این بیماران رادیو فرکوئنسی برای مسدود کردن اعصابی استفاده میشود که به طور مستقیم به مفاصل فاست مربوط هستند. رادیو فرکوئنسی همچنین در بیماران مبتلا به RSD (سندرم درد ناحیهای) شامل دستها و پاها برای انسداد اعصاب سمپاتیک که به بازو یا پای بیمار میرود، انجام میشود. از این روش همچنین میتوان برای درمان برخی از عوارض غیرمعمول از جمله درد ناشی از تخریب دژنراتیو دیسک کمر، نورالژی اکسیپیتال و انواع خاصی از درد شکم استفاده کرد. بیمارانی که به تزریقات تشخیصی یا آزمایشی واکنش مثبتی میدهند، میتوانند فرد مناسبی برای رادیو فرکوئنسی باشند. بسیاری از بیمارانی که تحت رادیو فرکوئنسی قرار میگیرند، معمولاً سایر روشهای محافظهکارانهتر (کمخطرتر) مانند داروهای ضد التهابی، کایروپراکتیک یا درمان دستی و یا درمان فیزیکی را امتحان کردهاند.
فرآیند روش تخریب عصب با RF
در این روش از انرژی رادیویی برای تولید گرما و انتقال آن از طریق سوزنهایی به یک عصب مفصل استفاده میشود. هدف از این کار، از بین بردن عصبهای مسبب درد است. درمان معمولا در کمتر از یک ساعت انجام میشود. سپس عصب به مدت ۶ تا ۹ ماه مسدود میشود.
قبل و بعد از درمان کمردرد به روش RF چه باید کرد؟
قبل از درمان، بیمار باید با پزشک مربوطه درباره دقت در محدودیتهای رژیم غذایی، استفاده از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و وضعیت پزشکی خود صحبت کند.
پس از این روش، بیمار نباید رانندگی و یا شنا کند و نباید در وان حمام یا جکوزی بخوابد.